Tip #19

Een nieuw business-idee? Eigen foldertje eerst!

Hoe kunnen we jou helpen?

Je wil vooruitgang in je marketing?

Neem contact op en we werken een vrijblijvend voorstel op maat voor je uit.

Mis geen enkele inspirerende tool voor je klantgericht ondernemersschap.

✔ 4 keer per jaar
✔ 100% toepasbaar

Vul je mailadres in:

* dit hebben we nodig

Een nieuw business-idee? Begin met een stom 3-luik foldertje. Neen geen site! Waarom? Dat lees je hier. #praktijkgarantie
 
Ik ben betrokken bij een traject waarbij een organisatie nieuwe dienstverlening naar de markt wil brengen voor bestaande klantengroepen.
Ik heb hiervoor een brainstorm gefaciliteerd. Er is een selectie gemaakt uit de verschillende ideeën. Nadien werden ze geclusterd tot concepten waarvoor dan projectfiches werden opgemaakt. De directie heeft hieruit twee projecten gekozen voor verdere uitwerking. En de Raad van Bestuur heeft zijn fiat gegeven zodat er tijd en middelen mogen gespendeerd worden aan deze innovaties.
Dat is allemaal gebeurd. Tijd om de markt in te gaan, denkt de ondernemer in mij dan.
 
Gow, geef gazze!
Maar dan treden zij die streven naar perfectie op de voorgrond: de nieuwe business-ideeën waren wel ‘goed’ maar niet voldoende ‘goed genoeg’ om de markt in te gaan.
Heel frustrerend  voor de marktgedreven spurters binnen de organisatie. Eens zij iets ontwikkeld hebben dat goed genoeg is om uit te testen, moeten de marathonlopers overnemen. Als zij blijven hangen in ‘ja maar’ dan zal er nooit iets verkocht geraken. Zodra iets voor 70% goed is, moet je de markt in. De resterende 30% krijg je toch pas goed door de markt te volgen. 70/30 is de nieuwe wet van Janssens. Blader maar eens doorheen het boek The lean start-up.
 
Er zijn er die zeggen ‘wrijving geeft glans’. Dat is een mooie boutade maar volgens mij leidt die wrijving door een te groot verschil in tempo bij product/dienstenontwikkeling enkel tot energieverlies, frustratie, stagnatie en turbulentie tussen mensen.
 
Hoe kan je dit voorkomen?
Maak eerst een foldertje in plaats van je eerst te verliezen een business-plan waar in detail beschreven staat hoeveel je aan Facebookad’s gaat uitgeven in Q4 van jaar 3,….
Een eenvoudig drieluikje (A4 pagina in 3 gevouwen) is ruim voldoende als start. Origineler moet dat niet zijn om mee te starten. Neen echt geen site want die wil iedereen helemaal perfect hebben alvorens die online gaat. Een stom A4 blad in drie gevouwen. Dat ga je wel veranderen op basis van de input uit de markt.
 
En zo denk je meteen ook vanuit de gewilde klant:
- Wat bieden we aan welk soort lievelingsklanten?
- Welk resultaat gaat dit hebben bij de beoogde klant?
- Wie zijn wij dan wel dat we dat kunnen beweren?
- Hoeveel zouden we daar op welke manier voor vragen?
- Wat is de call to action? Wat willen we dat de potentiële klant doet als hij denkt ‘ik wil dat’!
 
Eens je dit hebt, gaat je dienst/product leven. Je past dat snel aan en ontwikkelt zo door.
Waarom verkoop je het niet alvast in voorverkoop? Dan heb je meteen een deadline waarop alles klaar moet zijn. Dat is het systeem van ‘kickstarter’.
Sommigen gaan via een facebookpage of een one-page site in stap 2 hun product/dienst al verkopen zonder dat het er is gewoon om te weten of er interesse voor is.
De spurters hou je zo aan de gang en de marathonlopers moeten wel mee als er klanten zijn die moeten bediend worden.
 
Xavier Dupont start Move the company en ik help hem daarbij. We willen dat mensen meer bewegen op een behapbare manier. Van en naar het werk met een e-bike, door regelmatig recht te staan met een Zit Sta bureau tijdens het werken en over de middag met wat te bewegen/sporten zonder echt in je zweet te staan. En waar zijn we mee begonnen? Inderdaad een A4 blad in 3 te vouwen en te tekenen en kriebelen en zo het concept te verfijnen. 
 
Dynamiek nodig bij nieuwe producten/diensten?
Ik kan helpen, maar dat vermoedde u reeds.


Een vraag?Voor Strategie en Marketing

Voor Leadership en Communicatie

Nieuwsbrief


Ja, ik ontvang graag de GRATIS tips & tools
(max. 4/jaar)
* dit hebben we nodig